Dita e
1851

Jona-Arditit: “Pse rri me Julianën?!’’

jo-12.3Jona bisedon me Arditin në lidhje me Julianën. Ajo i drejtohet atij me nota ironike, duke i thene se e bezdis shumë fakti që ai rri me Julianën dhe i kërkon të mos rrijë më me të, pasi sipas saj, loja e tij duhet të jetë vetëm, jo bashkë me Julianën.

Arditi i përgjigjet se nuk mund t’ia kërkoj një gjë të tillë, pasi ai i ka të dyja shoqe dhe i ka shumë xhan. Mandej, ai e kritikon për diskutimin qe kishte bërë me Julianën, pasi i duket shumë i pavend. Ajo i shpjegon reagimin e saj, duke e arsyetuar se Matildën e ka shoqe dhe nuk mund të bëjë sikur nuk e shqetësojnë veprimet e Julit.

Arditi e kthen me të qeshur gjithë bisedën, në mënyrë që të shmangë debatet dhe t’i japë fund asaj bisede.